Podeu veure de nou la sisena sessió de les jornades #confiMATHS al nostre canal de YouTube o en el següent enllaç → #confiMATHS – Sessió 6. Com gestionar activitats riques a l’aula?
En aquesta sessió de #confiMATHS, la Laura Morera ens ha parlat de la importància de la gestió que fem com a docents de les sessions amb els infants,un tema que ha estat proposat per vosaltres a través d’aquesta enquesta. Moltíssimes gràcies per participar-hi! Ens podeu seguir donant idees pels #confiMATHS de les pròximes setmanes! Animeu-vos-hi!
Com dèiem, en aquesta sessió, la Laura ens ha parlat de la importància de la gestió a l’aula. Tot el que ens ha transmès avui, la Laura ho va començar a descobrir mentre feia la seva tesi doctoral, i ha fet una crida a la importància de divulgar la recerca perquè arribi a les aules a través dels docents.
Per abordar aquesta temàtica, partim d’una idea central: Una activitat és rica si la tasca proposada és interessant, sí, però és molt més important la gestió que se’n fa. Amb una bona gestió podem fer que tasques aparentment senzilles siguin competencialment riques.
Activitat rica = tasca + bona gestió
Per exemplificar-ho, hem volgut seleccionar una tasca força senzilla, precisament per posar el focus en com la podem gestionar:
Al llarg de la sessió, la Laura ha desenvolupat les cinc fases que hauria de tenir el procés que seguim com a docents per enriquir una tasca amb la nostra gestió: anticipació, monitoratge, selecció, seqüenciació i connexions, extretes del llibre “5 Practices for orchestrating productive mathematics discussions“, de Smith, M. i Stein, M. I, per exemplificar-les ha fet referència constantment a l’exemple de tasca que hem proposat.
TOP 9 de preguntes més recurrents o rellevants al llarg del directe: